EU fond amblemi

 

Naziv projekta

Poboljšanje kompetentnosti i razvoja poduzeća RB TEHNIKA d.o.o. ulaganjem u proširenje kapaciteta i stvaranjem novih radnih mjesta

 

Kratki opis projekta

Predmetni projekt sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020., temeljem Poziva „Kompetentnost i razvoj MSP“ referentne oznake KK.03.2.1.05. Poduzeće RB TEHNIKA d.o.o. posluje je 1999. godine te se bavi se proizvodnjom softvera za konstrukciju i razradu ALU i PVC stolarije, pri čemu je glavni proizvod poduzeća aplikacija pod nazivom STIJENE. S obzirom na to da početak razvoja ovog softvera datira još u 1999. godini, u svrhu osiguranja opstanka poduzeća i daljnjeg širenja na tržištu, potrebno je pokriti nova konstrukcijsko-tehnička rješenja kako bi se udovoljilo potrebama kupaca u smislu suvremenih tehničkih detalja i dodatnih funkcionalnosti softvera. RB TEHNIKA d.o.o. stoga planira razviti sasvim novi proizvod koji će predstavljati suvremenu inačicu proizvoda STIJENE, i bit će u potpunosti prilagođen potrebama modernog tržišta. Za pravovremen razvoj istog, planirano je zapošljavanje novih djelatnika, kao i izgradnja i stavljanje u funkciju nove poslovne zgrade poduzeća, čime će se osigurati dugoročni opstanak i razvoj poduzeća. Dakle, predmetnim projektom planiraju se sljedeće glavne intervencije: 1. Izgradnja novog poslovnog prostora; 2. Nabava i montaža opreme za stavljanje novog poslovnog prostora u funkciju; 3. Nabava hardvera i softvera za proizvodnju; 4. Zapošljavanje novih djelatnika. Ovim projektom pružit će se bolja potpora razvoju konkurentnosti pomaganjem održivog razvoja proizvodnje i jačanjem sposobnosti poduzeća RB TEHNIKA d.o.o. da se natječe na domaćem i međunarodnim tržištima s ciljem povećanja regionalne konkurentnosti i bržeg gospodarskog rasta.

 

Cilj projekta

Cilj projekta je poboljšati kompetentnost i razvoj poduzeća RB TEHNIKA d.o.o. ulaganjem u izgradnju i stavljanje u funkciju nove poslovne zgrade putem opremanja te zapošljavanjem novih djelatnika, što će rezultirati znatnim povećanjem prihoda od prodaje i prihoda od izvoza do 2020. godine.

 

Očekivani rezultati projekta

Rezultati projekta bit će: 1. Izgrađen novi poslovni prostor; 2. Nabavljena i ugrađena oprema za stavljanje novog poslovnog prostora u funkciju; 3. Nabavljen hardver i softver za proizvodnju; 4. Zaposleni novi djelatnici; 5. Povećani prihodi poduzeća od prodaje i izvoza.

 

Ukupna vrijednost projekta: 4.317.882,48 HRK

Iznos koji sufinancira EU (bespovratna sredstva): 2.022.762,69 HRK

Razdoblje provedbe projekta: od 13.3.2017. do 13.2.2018.

 

Kontakt osoba za više informacija: Stanko Rajter, Direktor (tel. +385 40 391 444, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

 

 

Više informacija o mogućnostima EU sufinanciranja projekata potražite na adresi: www.strukturnifondovi.hr, a o Operativnom programu Konkurentnost i kohezija na adresi: http://www.strukturnifondovi.hr/op-konkurentnost-i-kohezija-2014-2020-779 .

 

Članak - Završna konferencija

Poboljšanje kompetentnosti i razvoja poduzeća RB TEHNIKA d.o.o. ulaganjem u proširenje kapaciteta i stvaranjem novih radnih mjesta - dokumentacija

U nastavku možete preuzeti cjelokupni tekst te ostalu potrebnu dokumentaciju:

Obavijest o nabavi Obavijest o nabavi
Dokumentacija za nadmetanje Dokumentacija za nadmetanje - RB TEHNIKA